Föregående
faq01

1. Min hund luktar illa i öronen. Hjälper Oticurant?

I de flesta fall kommer Oticurant att ta bort den dåliga lukten inom några dagar. Det som gör att örat luktar illa är jästsvampar och sjukdomsframkallande bakterier. Oticurant skapar en miljö i örat där dessa svampar och bakterier inte trivs. Oticurant gör att din hund återfår sin naturliga doft. Det finns ingen parfym i preparatet.

faq02

2. Rengör Oticurant öronen?

Ja, Oticurant ger rena öron utan obehaget av vätskor.

Följ rekommendationen att ge Oticurant en gång i veckan så kommer din hunds örongångar hålla sig rena. Samtliga kliniska studier som genomförts med Oticurant visar att öronen blir signifikant renare efter att man givit Oticurant endast 7 gånger.

faq03

3. Går det att överdosera Oticurant?

Även om du skulle ge mer Oticurant än vad som anvisas är det ofarligt för din hund. Och risken för att det ska bildas en propp i örat är minimal. Överflödigt puder kommer ut när hunden skakar på huvudet, vilket de flesta hundar gör när de får något i örat.

faq04

4. Hur länge ska jag ge Oticurant till min hund?

När du använder Oticurant för första gången ger du din hund en dos per dag. Följande veckor ger du en underhållsdos en gång per vecka. Det finns ingen gräns för hur länge du kan ge din hund Oticurant.

faq05

5. Kan man kombinera Oticurant och vätska?

Nej, man skall inte kombinera droppar eller vätskor med Oticurant. Anledningen till det är att en viktig egenskap hos Oticurant är att hålla öronen torra så att svamp och bakterier inte kan växa.

faq06

6. Vad innehåller Oticurant?

Oticurant innehåller: L-Fucos och HMO, vilket är sockerarter som är antiinflammatoriska, Sockerkomplex som gynnar goda bakterier, Mjölksyra som sänker pH vilket gör att svamp och bakterier slutar växa, Kaolin och Laktos som binder fukt och fett och håller örongångarna rena samt Farmaceutisk anti-caking, vilket mikro inkapslar pulvret så att det inte kan bildas klumpar. I Oticurant finns inga desinfektionsmedel som kan skapa irritation i örat. Oticurant är inte ett läkemedel så det krävs inte recept för att köpa Oticurant.

faq07

7. Min hunds hörselgång är mycket svullen.

Det går att använda Oticurant, men en allvarlig öroninfektion skall behandlas av en veterinär. Oticurant skall i första hand användas förebyggande genom att hålla örongångarna rena och i balans.

Nästa
  • Fråga 1
  • Fråga 2
  • Fråga 3
  • Fråga 4
  • Fråga 5
  • Fråga 6
  • Fråga 7
Trygg e-handel